мену

Новости

Иди назад

Рекордан прорачун Опћине Нови Травник

A Administrator  •  21-01-2022  • 

Прорачуна Опћине Нови Травник за 2022. годину донесен је у износу од 10.636.145 КМ. Осим што је рекордан, има развојну и социјалну компоненту , што је видљиво из бројних прорачунских ставки.

Опћинско вијеће Нови Травник данас је на 11. редовитој сједници расправљало о приједлогу Прорачуна Опћине Нови Травник, који је претходно био упућен у Јавну расправу.

Сви заинтересирани имали су могућност након проведене јавне расправе у писаној форми уложити амандмане на Нацрт Прорачуна.

На 11. сједници, након иступа представника политичких странака које партиципирају у Опћинском вијећу, донесена је Одлука о усвајању Прорачуна Опћине Нови Травник за 2022. годину, у никад већем износу од завршетка рата до данас.

Наиме , Прорачун Опћине Нови Травник износи 10.636.145 КМ, садржи развојну компоненту а у исто вријеме препознаје потребу издвајања за различите социјалне групације

У Прорачуну за 2022. годину препозната је потреба господарског развитка па су видљива улагања у господарске зоне, коначно рјешавање питања потпуне реконструкције крова Спортске дворане и др.

Прорачуном је предвиђена реконструкцију дотрајалих градских улица, реконструкција пута Нови Травник –Травник као и изградња нове ламеле Дома здравља.

У Прорачуну за 2022. годину препознате су потребе студентске популације те је Опћина Нови Травник у КСБ постала рекордер по броју додијељених стипендија (171). Такођер, настављен је тренд повећање средстава за породиљне накнаде. Прошле године породиљна накнада са 100 КМ повећана је на 200КМ а Прорачуном за 2022. годину бит ће повећана на 300 КМ.

Комплетан документ Прорачун Опћине Нови Травник за 2022. годину бит ће ускоро јавности доступан и на wеб страници Опћине као и на огласним плочама.

Категорије