Menu

Novosti

Idi nazad

Rekordan proračun Općine Novi Travnik

A Administrator  •  21-01-2022  • 

Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu donesen je u iznosu od 10.636.145 KM. Osim što je rekordan, ima razvojnu i socijalnu komponentu , što je vidljivo iz brojnih proračunskih stavki.

Općinsko vijeće Novi Travnik danas je na 11. redovitoj sjednici raspravljalo o prijedlogu Proračuna Općine Novi Travnik, koji je prethodno bio upućen u Javnu raspravu.

Svi zainteresirani imali su mogućnost nakon provedene javne rasprave u pisanoj formi uložiti amandmane na Nacrt Proračuna.

Na 11. sjednici, nakon istupa predstavnika političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću, donesena je Odluka o usvajanju Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu, u nikad većem iznosu od završetka rata do danas.

Naime , Proračun Općine Novi Travnik iznosi 10.636.145 KM, sadrži razvojnu komponentu a u isto vrijeme prepoznaje potrebu izdvajanja za različite socijalne grupacije

U Proračunu za 2022. godinu prepoznata je potreba gospodarskog razvitka pa su vidljiva ulaganja u gospodarske zone, konačno rješavanje pitanja potpune rekonstrukcije krova Sportske dvorane i dr.

Proračunom je predviđena rekonstrukciju dotrajalih gradskih ulica, rekonstrukcija puta Novi Travnik –Travnik kao i izgradnja nove lamele Doma zdravlja.

U Proračunu za 2022. godinu prepoznate su potrebe studentske populacije te je Općina Novi Travnik u KSB postala rekorder po broju dodijeljenih stipendija (171). Također, nastavljen je trend povećanje sredstava za porodiljne naknade. Prošle godine porodiljna naknada sa 100 KM povećana je na 200KM a Proračunom za 2022. godinu bit će povećana na 300 KM.

Kompletan dokument Proračun Općine Novi Travnik za 2022. godinu bit će uskoro javnosti dostupan i na web stranici Općine kao i na oglasnim pločama.

Kategorije